Sunday 4 November 2007

“Pariisis põnevat ööelu otsimas”*

Nii nagu ilmselt mis tahes suurlinna puhul, vaimustab Pariisi ööelu oma mitmekesisusega. Siin on kõike: on pisikesi džässiklubisid koos kammerlike džässkvartettidega. On baare, kus võib terve õhtu ühe veiniklaasiga hängida, kuulates laivis ehedat sambat-bossat ja jälgides kuumaverelisi brasiillannasid sambat kepsutamas. On kohalik Club Hollywood nimega Mix ja selle iganädalane pophittidega pidu välistudengitele. On ägedaid alternatiiviklubisid, mille kavadest leiab igal nädalavahetusel mõne maailmanimega bändi või dj. Ja muidugi on terve rida peeneid show-off klubilaundže rikastele ja ilusatele. Viimastesse sissesaamine pidi olema proov sinu riietumisoskusele.

Ühine joon on klubidel see, et ruumi ja õhku on alati vähe. Tantsupõrandal olijaid ümbritseb paks suits (siin peaks suitsukeeld jõustuma 1. veebruarist) ja valdab sõna otseses mõttes küünarnuki tunne.

Tore on aga see, et kui elu on Pariisis üldiselt sigakallis, siis ööelu võib samas olla väga odav. Baaridesse saab üldiselt tasuta sisse ja leidub klubisid, kus ka väga popile peole on võimalik tasuta pääseda. Ja kui oled eelnevalt keeranud sisse nurgapoest ostetud paarieurose veini, ei pea klubist kalleid jooke ostma. Pärast pidu võid sõita koju ööbussiga või esimeste metroodega, mis alustavad tööd poole kuuest – ei mingit taksosõitu.

Kui nüüd meenutada, et New York Times on nimetanud Tallinna maailma peopealinnaks, tundub see natukene liiga kõva statement.

*Inger Lilles otsis Pariisist põnevat ööelu. Ei leidnud.

1 comment:

kb said...

nujah nujah, kui kassid läinud, siis hiirtel pidu!
vaata et sa hommikusest metroost kirpu ei saa :P