Saturday 10 May 2008

Viiralti haud - kuidas leida

Kolmandat korda Père-Lachaise'i surnuaial käies jõudsin lõpuks ka Viiralti hauale. Sellest, kuidas Viiralt Pariisis elas ja et ta on siia maetud, on netis palju juttu, aga mina ei suutnud leida ühtegi juhendit, mis näitaks, kuidas leida tema hauda. Père-Lachaise on 48 hektari suurune ja ilma juhisteta ei leia sealt midagi.
Tegelikult piisab teadmisest, et Viiralti haud asub Père-Lachaise'i 88. jaos. Surnuaed on jaotatud jagudeks, numbritega sildid on kenasti üleval ja kui õige jagu üles otsida, pole haua leidmine enam raske. Aga igaks-juhuks ka väike kaart:

5 comments:

kb said...

ma usun, et sajad turistid on sulle tulevikus tänulikud, kui sisestavad guuglisse otsingusõnana sinu postituse pealkirja.
aga see vist oligi su eesmärk?

artur said...

just, nägin ju ise ka vaeva selle koha leidmisega ja lõpuks tuli vajalik info hoopis raamatust, mitte internetist.

Anonymous said...

kle suur aitähh sulle. jätsin ka su kaardi järgi eestis umbkaudselt meelde kus viiralt puhkab ja näe leidsingi ta üles. kaasa aitas veel ka eesti lipuga ehitud bukett haual(:

Tarmo said...

Tegelikult tuleks see punkt peegelpildis sektori teisele poole panna. Sektor 88 ise on õige.
Kõige kiiremini leiab nii: tuleb sektorit poolitaval rajal jääda seisma seljaga krematooriumi poole. Siis kõndida sama rada pidi surnuaia müüri poole, vasakult eelviimane vahekäik, selle ääres neljas või viies haud vasakult.
Sobiva vahekäigu tunneb ära sellest edasi oleva suure musta kivimonumendi järele, kus on Kristuse kuju.

Anonymous said...

Väga täpne juhend! Aitäh!